:: Harry's Tour ::
 
Wilt U meer
inlichtingen ?
Ik ben Harry van Disseldorp, woon in Nederland en heb goede contacten in India en Nepal. Ik was daar al vele malen en kan U de gewenste informatie hopelijk geven.Een reis van 14-dagen biedt U de mogelijkheid om kennis te maken met dit schitterende land. Als het U bevalt zal het daarna gemakkelijker zijn om op eigen gelegenheid die kant op te gaan. De infrastuctuur voor toeristen wordt steeds beter en het is een goede kans om kennis te maken met een land en een volk dat nog niet is overrrompeld door het massatoerisme.
Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis !Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,Nepal Reis,
 
HARRY's RONDREIS / KENNISMAKING NEPAL
Swyambunath StupeDag 01. Vertrek vanaf Schiphol /Amsterdam naar Kathmandu. Aankomst op de luchthaven en transfer naar het Hotel.
Hotel Marshyangdi ***

  Spiritual Tour :

Vanaf 2009 staan er een paar reizen per seizoen op het verlanglijstje.

Het aantal reizen is afhankelijk van de aanmeldingen en het jaargetijde.

Dat heeft weer te maken met het weer in Nepal, en met het feit dat ik met kleine groepen wil reizen.Ik denk dan aan ongeveer 10 personen per groep.

De reis speelt zich af in Nepal en zal vooral bestaan uit bezoeken aan de heilige plaatsen in dat land en aan die kloosters en heiligdommem waar we kennis kunnen maken met de oude religies en de daarbij behorende gebouwen en plaatsen, voorzover die voor ons bereikbaar zijn.

We zien uiteraard ook andere dingen in het land , die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn.

Gedurende het verblijf in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, kunnen we gebruik maken van de faciliteiten van de Yoga- en Reikiclinic van Dr. Chet Nath Adikhari.

Die kliniek ligt op loopafstand van ons hotel. Daar wordt yoga-les gegeven, tevens cursussen en behandelingen mbt Reiki en Ayurvedische massage.

Het programma ziet er verder ongeveer als volgt uit .Ik zeg met nadruk " ongeveer" omdat we reizen in een ontwikkelingsland met de daarbij behorende propbl;emen en onzekerheden. Daar waar nodig wordt het programma onmiddellijk aangepast en steeds zullen we streven naar de beste oplossingen.Met " we" bedoel ik Janaki van het reisbureau Nec-travels en mijzelf als gids, begeleider en trouble-shooter.

NEC-Travels is een van de oudste reisondernemers in Nepal met een schat aan ervaring.

Dag 1;Vertrek uit Nederland naar Kathmandu.

Dag2; Aankomst in Kathmandu.Transfer naar hotel, geld wisselen etc.

Dag 3; Bezoek aan Boudhnath Stupa. De grootste en heiligste Stupa voor de Tibettanen in Nepal. In de middag bezoek aan Pashupathinath , de heiligste plaats voor de crematie van de doden uit de omvangrijke Hindu-gemeenschap in Nepal. We zullen daar de ritus rondom de lijkverbranding kunnen bekijken.

Dag 4; Bezoek aan Kathmandu Durbar Square, het oude koningsplein en het centrum van Kathmandu en 's middags bezoek aan de stupa van Swojambunath oftewel de apentempel, een ander boedhistisch heiligdom in e vallei van Kathmandu.

Dag 5; Een dag die is uitgtrokken voor een bezoek aan een van de wereldmonumenten van de Unesco, de oude binnenstad van Baktapur, een van de 3 oude koningssteden in de vallei van Kathmandu.

Dag 6; Een bezoek aan Patan, de derde koningsstad met bezoek aan de Tempels en een mooi klooster met 1000 hoofden van Boudha.

Dag 7; Vrij te besteden in Kathmandu met mogelijkheid van Yoga, Reiki, Massage en shoppen.

Dag 8; Op weg naar Chitwan met onderweg een tocht met de Manakamana-cablecar. Een stoeltjeslift voor de mensen die geen hoogtevrees hebben en naar de Manakamanatempel willen. Je mag daar wensen wat je wilt en je krijgt het nog ook, dat wil althans de legende.

Dag 9; Bezoek aan Chitwan National park. Dat is o.a. een rit op een olifant door het aldaar glegen nationale park, met een grote kans dat je daar in het wild levende aziatische neushoorns tegen komt. Andere wilde dieren behoren ook tot de mogelijkheden. We maken ook een tocht per uitgeholde boomstam over een rivier met veel krokodillen.SVP niet uitstappen om te zwemmen.     In de avonduren een cuturele avond met zang en dans van de lokale bevolking. Bezoek aan olifantenfarm.

Dag 10; Reis van Chitwan naar Lumbini, de geboorteplaats van Siddarthe Gauthame, bij ons beter bekend als Boudha.

Dag 11; Bezoek aan de geboorteplaats van Boudha en het internationale park daar omheen, waar veel landen in hun eigen stijl hun tempel hebben gebouwd.

Dag 12; Bezoek aan de kloosters die we daar nog niet bezocht hebben en daarna een rit naar Tansen met een schitterende Tempel en mooi uitzicht op de Himalaya, afhankelijk van het weer natruurlijk.

Dag 13;Van Tansen naar Pokhara.Mogelijkheid tot bezoek aan Ramdigath, de crematie-plaats in Pokhara. Alternatief daarvoor is relaxen aan de winkelstraat langs het Fewa-ake met lekkere terrasjes en mooie uitzichten over het meer.De sportieven onder ons kunnen ( facultatief) een spromg maken per paraglider , met een duur van ongeveer een half uur. Dat is een afdaling vanaf de bergen bij Pokhara naar de begane grond bij het Fewa-lake.Ervaring niet vereist want het is een tandemsprong.

Dag 14; In Pokhara een bezoek aan de vredestempel, de grotten,mogelijkheid voor een boottochtj op het Fewa-lake en een bezoek aan het Tibettaanse vluchtelingenkamp.

Dag 15; Relax en shopping in Pokhara.

Dag 16; Bezoek aan Pokhara berg-museum.Bezoek aan grotten in de omgeving.Rit naar een bergdorp met uitzicht op Anapurna.

Dag 17; Rit naar Kurintar en verblijf in een hotel aan de rivier.

Dag 18; Rit van Kurintar naar Kathmandu.Na aankomst vrije tijd voor Yoga, reiki, massage of shopping.

Dag 19; Dag voor Ypga, meditatie etc.Je kunt nog dingen bezoeken die je hebt " gemist" , op eigen gelegenheid.

Dag 20; Vertrek uit Kathmandu naar Nederland, tijd uiteraard afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

Dag 21; Aankomst in Nederland.

We maken gebruik van goede hotels, uiteraard alles volgens de Nepalese standaard. In Kathmandu zitten we in Vaishalli-hotel, een viersterrengelegenheid. In andere plaatsen maken we gebruik van de best mogelijke hotels, gelet op de aanwezigheid en de beschikbaarheid.

Wat is er bij de reis inbegrepen en voor welke prijs?

De reis bestaat uit een pakket dat zeer compleet te noemen is en zoder verborgen kosten. Het pakket omvat alle hotelovernachtingen, op basis van 2-persoonskamers. Voor gebruik van 1-persoonskamer is een toeslag noodzakelijk van 150 euro voor de hele reis. Inbegrepen tevens alle ontbijten, lunches en diners.De transfer van- en naar het vliegveld.Alle kosten voor gidsen ( indien noodzakelijk) alle entreegelden voor dingen die we onderweg bezoeken, zoals tempels,kloosters, binnensteden etc. Tevens inclusief is de reis door Nepal met een eigen bus met chauffeur en helper. We hoeven dus nergens ( lang) te wachten op openbaar vervoer.

Niet inclusief;

Reisverzekering (verplicht).De meeste reizigers hebben tegenwoordig een doorlopende verzekering, vandaar dat ik dat niet heb opgenomen in het pakket omdat die mensen dan dubbel betalen.

Visum; Dat krijg je bij aankomst in Nepal voor USD 30 ( ongeveer 20 euro) Wel extra pasfoto's meenemen.

Dranken.

Omdat het drankgebruik met de daarbij behorende kosten erg verschilt per hoofd van de bevolking, is dit niet in te schatten en daarvoor maken we een afzonderlijke pot om de kosten te dekken voor koffie, thee en frisdranken onderweg. De genoten alcoholhoudende dranken zijn per gelegenheid voor eigen rekening.Er zijn nu eenmaal mensen die heel veel drinken en er zijn mensen die helemaal geen alcohol drinken. Ik wil daar geen scheve gezichten over.Drank is overigens relatief goedkoop te noemen.

Niet inclusief zijn uiteraard de persoonlijke uitgaven voor souvenirs en kadootjes en de gewenste afwijkingen van het programma.

Iedereen is namelijk elke dag vrij om zijn eigen dag in te delen en daarmee af te wijken van het programma.Als de bus verder gaat moet je er uiteraard wel weer bij zijn.

De reis gaat/gaan plaats vinden in het voor- en najaar.

Voor meer inlichtingen en inschrijvingen kun je contact opnemen met h.disseldorp@chello.nl.

Harry van Disseldorp.

06-10874911

Helmond / Nederland.